Fönsterjakt!

Vaknade någon gång mellan kl 3 och halv 4 av att Coffy skällde som en tok. Orkade inte gå upp och titta. När han drog igång sitt skällande för tredje gången gav jag upp. Tog på mig glasögonen och gick ner för att se vad det var frågan om.
Såg en räv springa iväg bortöver så jag la mig på bäddsoffan och försökte somna om. Tog inte många minuter förrän det var fullt ståndskall i fönstret igen. Såg först ingenting men skymtade plötsligt till en rävunge. Jag for ut i morgonrock och Foppatofflor i ösregnet. Såg att mamma räv kikade fram bakom en gran lite längre ner på lägdan. Rävungen låg och smaskade för fullt på resterna från våra revbensspjäll. Försökte smyga mig närmare men så hörde ungen ljudet från kameran och for iväg med världens fart.
Satt sen kvar i fönstret tillsammans med Coffy för att se om de kom tillbaka. När jag bestämde mig för att försöka sova lite till såg jag något mörkt skymta förbi nere i vår skog. Så klev hon ut och ställde sig bland älgörten, den fina älgkon.
Hon började beta lite grann men så kom Konrad nerspringande och då fick bägge hundarna syn på henne och började förstås tokskälla.
Kunde se att hon blev orolig, att hon hörde hundarna för hon klippte så med sina öron.
Fick sen upp farten och sprang vidare bort över Maltes lägda och sen vidare upp i skogen.
Man ska egentligen inte ligga och sova ljusa sommarkvällar, det är ju då allt händer. Lustigt nog är många djur ofta i rörelse när det regnar och det gjorde det ju nu och gör så fortfarande.
Blir en lång och tråkig dag idag eftersom det ska fortsätta ösa ner hela dagen.