Efter åskvädret!

Åskvädren avlöste varandra igår. Strömmen gick ett tag när jag satt och jobbade så det vara bara och stänga ner allt. Skulle ändå sluta för dagen om 15 minuter. Trodde sen att det hade lugnat sig och tog med mig Konrad ut för att kolla efter svamp. Ett nytt åskväder började torna upp sig, mullret kom närmare och närmare så jag vände om och gick hem. Blev ingen svampletning.
När ovädret dragit vidare fick jag syn på en ensam trana nere på lägdan. Den var oroväckande nära potatislandet och gick fram och tillbaka.
När jag sen hörde tranor tjoa tidigt i morse blev jag klarvaken och klev upp direkt. Puh, potatislandet var orört.
Gräset var fint i morse efter regnet.
Solen på väg upp – vid 05.30-tiden i morse.
Idag har det varit soligt och varmt, ingen mer åska tack och lov. Tråkigt bara att man måste sitta inne och jobba.
Var ner till vår saltsten på fikarasten och såg att åtminstone en älgkalv varit på besök. Åtelkameran vi hade därnere har gått sönder. Lite tråkigt att inte få se vilka som besöker sleken.