Att läsa!

Så länge jag kan minnas har jag alltid gillat att läsa, både tyst för mig själv och högt för syrran. När jag fick barn var det självklart för mig skaffa böcker som jag kunde läsa för mina killar. Gick med i barnbokklubbar och en av favoritböckerna var Skidlöpar-Misse. Kanske berodde det mycket på att jag och syrran växte upp med en siameskatt.
Oj vad roligt det var att läsa den högt och gärna med dramatisk röst när prärievargen närmade sig.
Det var därför lite extra kul att hitta boken i bokhyllan hos ett av mina barnbarn när jag var nere i Stockholm och jobbade. Många roliga minnen dök upp i huvudet på mig när jag satt i Axels rum där jag fick sova under Stockholmsvistelsen.
u blir det inte många tillfällen till att läsa barnböcker då barnbarnen bor så långt ifrån. Därför får det bli mera vuxenlitteratur. Just nu håller jag på och läser Midnattssolens Timme av Cecilia Ekbäck.