Månsken och snöväder!

I helgen var det fullmåne och klart. Månen lyste så starkt att man inte behövde ha pannlampa. Det ställde till till det när jag hade hoppats få fota lite mer norrsken i början av veckan. Orkade inte stå ute i blåsten och kylan någon längre tid så jag packade ihop. Såg sen när jag förde över bilderna på datorn att man kan skymta ett svagt grönt sken högt upp på himlen. Lite norrsken alltså men bara synligt för kameran inte för blotta ögat.
Micke fick för ett tag för sig att sätta upp en ugglepinne vid fågelmatningen. Vi hoppades ju att lilla sparvugglan eller kanske slagugglan skulle komma och sätta sig på pinnen. Hittills har vi bara sett småfåglar och gråspett sitta där men igår kväll råkade jag titta ut genom fönstret i precis rätt ögonblick. Ugglepinnen invigd. En liten pärluggla satt och spejade några sekunder innan den flög iväg. Hade inte en chans att fota eftersom det var mörkt. Klockan var runt 21.
Ekorrarna fortsätter att strömma till fågelmaten. Det är så lustigt att de bara försvinner när våren och sommaren kommer.
Roliga att titta på och gulliga.
Suddig bild men korren ser extremt rolig ut med snö på pannan.
De gillar att gräva ner sig i djupsnön.
En korre hittade en hel torr brödskiva som den sprang iväg med.
Insnöad lykta.
Många domherrar vid fågelmatningen i snövädret.
​En domherre har landat på “ugglepinnen”,