Svansar och skator!

Helt otroligt att två ekorrar faktiskt kunde hålla sams, sitta svans mot svans och äta solrosfrön. Kanske för att dom är mer röda och likadana. Brukar alltid bli bråk med de mörka ekorrarna.
Jobbade hemma idag, ville ha hundarna inne. Natten blev lugnare än vi hade trott och de har nästan inte hostat någonting. Skönt. Kanske inte blir så farligt och att de kryar på sig snart. Men det pips, gnälls, bråkas och revirpinkas. Många löptikar i farten nu och undrar om inte rävarna är på gång också. Då brukar Coffy flippa ur.
Skator i massor var det en stund mitt på dagen. De hittade en massa saker att äta i slänten utanför fönstret i kammaren.
Jag är inte särskilt förtjust i skator, de låter illa och är allmänt irriterande.
Kan ändå inte låta bli att tänka på den gamla ramsan eller sången som fanns i en gammal sångbok vi hade hemma när jag var liten:
Skatan gick på gatan
skulle låna borr-
-Vad ska du med borr?
-Borra liten vagn.
-Vad skall du med vagn?
-Köra lite hö.
-Vad skall du med hö?
-Ge min lilla ko.
-Vad skall du med ko?
-Mjölka lite mjölk.
-Vad ska du med mjölk?
-Ysta lite ost.
-Vad ska du med ost?
-Ge vår lilla prost som predikar så vackert i vår lilla kyrka!
For iväg och handlade efter jobbet. Skönt att ha det gjort. Inne i Matfors regnade det men hemma i Västerbränslan har det snöat hela dagen och gör fortfarande. Micke fick köra ut med snöslungan och jag cyklade 1,4 mil på motionscykeln efter att jag hade packat upp varorna.