Kylslaget!

Såg bra ut i schemat när jag kollade igår och många lediga tider så det passade bra med ett besök hos frissan. Var ju rejält kallt idag så det värmde fint med en kopp kaffe innan det var dags att sätta sig i stolen.
Termometern visade -19,7 när vi klev upp och när jag gick med hundarna i morse. När vi kom ner till landsvägen visade bilen -20. Det knarrade bra om skorna kan jag lova och det var jätte svårt att hålla i hundarnas koppel med tjocka tumvantar.
När jag var klar hos frissan tog jag mig en titt på isdraken. Den såg lite skamfilat och översnöad ut nu. Så tråkigt att någon/några roade sig med att slå sönder vingarna bl a på draken redan kvällen efter invigningen.
I Sundsvall finns det många vackra hus men på vintern blir det ofta farligt att gå på gatorna eftersom det kan hänga ner stora istappar från taken.
Under alla år jag jobbade i Stockholm hade jag Klara kyrka som närmaste granne. Nu har jag GA-kyrkan nästan som granne. Pampig och ståtlig tornar den upp sig. Det är något visst med gamla kyrkor och slott.
Snart släcks ljuset på Norra Berget för att åter tändas till nästa jul.
Vackert och jätte kallt på vägen hem från jobbet.
Vacker januarihimmel.
​Det var inte riktigt lika roligt att komma hem. Svinkallt inne, uppjagade skälliga hundar, matlista som skulle skrivas. Få i sig lite kvällsmat, sen åka in med hundarna i bilen och iväg för att handla..
Så svårt att hitta på och laga bra, nyttig mat som man blir smal av när mitt andra jag skriker efter semlor och prosecco.