Vardagsdramatik!

Så skönt att slippa fara iväg med bilen i kylan. Började dagen med att direkt tända i vedspisen. Hundarna låg kvar i sängen. Satte sen på kaffe och hällde upp hundmat.
Tog en av köksstolarna och satte med bredvid vedspisen för att känna värmen från elden medan jag drack första koppen kaffe. Då kom Coffy ner och blev lite fundersam över vad matte pysslade med.
Sen kom lill-Konrad och ville ha lite gos innan han kunde börja äta. När hundarna ätit sin frukost blev det en liten morgontur i kylan som envist håller i sig. -22 grader igen.

Känns bra att vi jobbade hemma och har kunnat elda hela dagen. Hundarna har fått vara inne i värmen mesta tiden. Fick vara ute ett par timmar efter lunch när det blev lite för livligt.
Hade telefonmöte kl 10 fram till 11. En bit in på mötet, tror klockan kan ha varit strax för 10.30 tittar jag ut genom fönstret och ser en ekorre komma springande över snön. Ser ut som att den är på väg mot fågelmatningen. Innan jag riktigt fattar vad som händer ser jag bara ett par enorma vingar över ekorren. Jag slår av ljudet i mötet och börjar ropa på Micke.
Ett par björkgrenar skymmer sikten men så ser jag hur fågel flyger iväg. “Det är slagugglan” ropar Micke som kommer springandes in och hämtar min kamera eftersom jag inte kan lämna mötet. Micke lyckas sen få några bilder på slagugglan där den sitter på ledningen längs vår lilla väg med ekorren i klorna.
​Ja kära nån så spännande det blev. För väntade mig inte att se slagugglan så här på ljusan dag. Kan tänkas att den får svårt att hitta mat på natten, alla möss och sorkar gömmer sig väl under det tjocka snötäcket.