Hjärteonsdag!

Blir galen snart, är fortfarande så himla hes och det är ju hopplöst att försöka vara tyst. Sur är jag också över att jag missade “Semmeldagen” igår. Semlor är ju bland det godaste jag vet.
En annan “goding” är Talltitan eller “Titus” som vi brukar säga på skoj. Har haft fler Talltitor vid fågelmatningen än andra år, ganska orädd men inte lika orädd som svartmesen.
En talgoxe hade bestämt sig för att sitta och tjura i hängrännan. Ser verkligen missnöjd ut. Undrar vad det är som inte är till belåtenhet.
Vädret växlar hit och dit, ibland sol ibland helmulet. I morse -15 grader, nu +1,5.
I går eftermiddag när jag stod och fixade med något vid diskhon så fick jag syn på trädkryparen i en av björkarna precis utanför. Jag skyndade mig efter kameran som jag alltid har liggandes framme.
Nötväckan “Tord” är bråkig, jagar undan alla andra småfåglar och vill ha ensamrätt på tekanna.
Fyra ekorrar kom till fågelmatningen på förmiddagen. Kul att se att det finns några kvar men det gäller att ständigt vara på vakt.
Tror fåglarna har fått lite vårkänslor när det är sol och takdropp. De kvittrar, flyger och far å bråkar om den bruna holken utanför köksfönstret.
Blåmesen är tidigt ute och letar bostad.
Mina “solkatter” samsas i fönstret. De fick vara inne fram till lunch.
Hörde hur det knakade och brakade i morse, nu ger nog taket vika snart. Knäckta balkar under den tunga snön.
Älskade Coffy, vet inte hur många gånger han skulle rulla sig på rastningen innan jag satte honom och Konrad i hundgården.
Hade fel objektiv på kameran. Det ser så gulligt ut när han rullar sig men det är lite läskigt också för när han har sitt vanliga halsband har det hänt flera gånger att haken på kopplet har gått upp och Coffy har kommit lös. Är livrädd att han ska rusa ner på landsvägen när det händer.