Påsktrana!

Än lär det dröja innan tranorna kommer till oss i Västergård. Hjälper inte att jag längtar hur mycket som helst.
På fikarasten i morse på jobbet pratade vi om påsktraditioner. Då fick jag lära mig en ny tradition som kommer från södra Sverige. Har aldrig tidigare hört talas om påsktrana, bara påskhare. Ny-Micke som jag kallar honom för berättade att när han växte upp så gjorde hans mamma i ordning ett litet bo där hon la påskäggen och sa att det kom från tranan. Det var vanligt att man la äggen i ugnen eller i öppna spisen. En så gullig tradition.
Mina föräldrar åkte i många år till fjällen för att åka skidor till påsk. När jag och syrran var för små för att följa med så fick vi bo hos vår farmor och farfar. De gav oss bara påskägg så där rakt upp och ner.
Ett år när jag hade vattkoppor precis till påsk fick jag bo hos en kompis som också hade vattkoppor. Jag minns att jag tyckte att det var så spännande eftersom hennes föräldrar gömde påskägg som vi fick leta efter. Det hade jag aldrig va
Som påsktradition måste jag ha med den här gamla bilden på Svante. Han tyckte det var väldigt spännande när matte hade satt påskfjädrar i syrenbusken.