Vilken vårdag!

Kalasväder var det när Coffy väckte mig i morse. Satte på kaffe och försökte tända eld i vedspisen. Det gick lite trögt som det kan göra ibland men till sist fick jag fyr. Svepte en kopp kaffe sen tog jag ut Coffy på morgonrundan. Hörde orre som spelade en bit upp på berget.
Från fönstret i kammaren såg jag 2 gulsparvar tillsammans med koltrastarna och bofinkarna. Gulsparvar är inte så vanliga gäster vid fågelmatningen.
Medan jag stod och spanade i fönstret kom ett gåsstreck flygandes söderifrån.
Efter kaffe, sängbäddning och lite datortid s åkte Coffy ut i hundgården och Micke tog ner björken som har sett dålig ut i några år. Jag höll mig inne tllls björken låg på backen, var orolig att den skulle rasa över vår uteplats.
Micke var gode nöjd att björken hamnade där han hade planerat men sen var det inte lika roligt att släpa bort allt ris och försöka städa undan det värsta medan snön fortfarande bar. Är inte lika kul när man trampar igenom djupsnön. Det blev fort varmt idag.
Fullt med bofinkar överallt.
Gädda på torkning till hundarna.
Fick sällskap av sädesärlan när jag låg ute på renskinnet och myste i solen.
Nässelfjärilarna vaknade till liv i vårvärmen.
Har spanat efter tornfalkarna hela dagen men såg bara en snabb skymt av en av dom på eftermiddagen. Bara sparvhöken som jagat för fullt.
Coffy deppar i hundkojan. Känns tråkigt men det går ju inte att ha honom lös på gården, han skulle dra till skogs direkt. Tror nog att han saknar Konrad lite också.
Sparvhöken har jagat men jag var inte beredd med kameran.
​Finurlig ekorre, var orolig att han var en äggtjuv men han lät bli fågelholken.
Nu är helgen slut och som vanligt gick tiden på tok för snabbt när man har det gott.