Att gubbhacka!

Det bor ett barn i varje gubbe, så fort snön börjar smälta ska de ut och börja hacka is. Om man inte ser en gubbe som hackar is så hör man ljudet från en. Micke har varit ute och hackat varje dag senaste veckan.
När vi for hem från ICA Matfors ikväll så såg vi gubbar som var ute och hackade – antingen med spade eller med hacka. Lite pinsamt är det att erkänna att jag smyger ut och hackar lite jag med när Micke är ute och kör kickbike med Coffy.
Det har varit plusgrader i natt och blåst en del så idag har det försvunnit en hel del snö.
På några gångar har gräsmattan börjat kika fram.
Runt fågelmatningen är det jätte skräpigt men det kommer fortfarande många fåglar och äter.
Vi kan inte gå nere på lägdan för nu bär inte snön och man sjunker för djupt ner. Hade velat gå ner till bäcken och titta för vi hör ända upp till huset hur det forsar och brusar i kväll. Alltid spännande att titta på vatten och se hur mycket det har stigit. SMHI har idag gått ut med en Klass 1 -varning om höga flöden.