Snyltgäster!

Tog mitt morgonkaffe i fönstret i kammaren medan Micke fixade morgonrastningen med Coffy och Konrad. Då kom två kajor inflygandes och satte sig vid fågelmatningen. Jag som har skyllt på nötskrikorna när det gäller talgbollarna som plötsligt fått en strykande åtgång. Tror nog kajorna har varit här fler gånger. De såg ut att vara ganska varma i kläderna.
Kajor ser rätt fräcka ut med sina nästan blåa ögon men jag är inte så förtjust att ha dom runt huset. Speciellt inte en hel flock.
Det har regnat i natt så det känns allmänt kallt, blött och olustigt ut ute. Jag som hade planerat att vara ute och kratta. Gärdesgården är nu helt borta och det blev riktigt snyggt och prydligt utan. Nu känns det än mer som att vi bor ute i skogen.
Det tog lite tid för Konrad att komma tillbaka till sitt gamla vanliga jag efter Jokkmokk-resan. Han har varit lite stirrig och inte tålt Coffy men nu känns det som att allt är som vanligt igen och de är vänner igen.
Pratade med pappa nu på morgonen som frågade om all snö var borta men nej det är den inte, känns som snösmältningen går oändligt långsamt. Sorkarna/mössen har gått hårt åt våra träd och buskar, tror tråkigt nog att det är många som inte kommer klara sig.
Konrad hör möss i väggen och måste undersöka. Han är fortfarande så mager att revbenen syns. Så svårt att få honom upp i vikt. Vi försöker komplettera med extra gott Brit-foder för att han ska äta ordentligt.
Så spännande när det är något som låter inne i väggen. Coffy bryr sig inte om sånt. Han har nog som vanligt legat vaken mest hela natten och spanat i fönstret och är nu trött och vill sova.
Lill-Robin kom förbi en sväng för att få sig lite mat.
​Bergfinkarna håller sig fortfarande kvar. “De ser sportiga ut” sa Micke för en stund sedan innan han gick ut för att sätta på sommardäcken på bilen.