Nationaldagen!

Sveriges Nationaldag och det känns mest som vilken vanlig dag som helst. Vi är inte särskilt sugna på att fira, Micke och jag. Pysslar på som vanligt här hemma men för mig går det långsamt eftersom jag har ont.
Fick i alla fall ändan ur vagnen och bäddade rent i sängarna medan Micke röjde efter vägen. Hansa som plogar på vintern får problem med traktorn och snöslungan när det hänger ner snötyngda träd så han inte kommer fram.
Stenknäcken har återigen förärat oss med besök, både igår efter jobbet, i morse och alldeles nyss. Älskar verkligen den där krabaten med sin kraftiga näbb.
Hörde rosenfinken och stirrade som en idiot bland träden för att försöka få syn på den men det var svårt. När jag äntligen fick ögonen på den så flaxade den till med vingarna och flög iväg. Typiskt,
For en sväng åt Långskog för att hälsa på Gunilla och Patrik, passerade trädet med ormvråksboet på vägen dit. Stannade till för att se om det låg någon i boet, vips flög hon upp och blev orolig så vi fortsatte vidare nästan på en gång. Vill störa så lite som möjligt. Hann aldrig se om det var några ungar i boet eller om hon fortfarande ruvar.
Full fart mot bilen.
Här skriker hon oroligt så det är bäst att hon får vara i fred.
Diktatorn som bestämmer villkoren i vår familj,
​Konstapeln som håller ordning och reda.