Midsommarafton!

Trevlig midsommar på er alla läsare. Nu är det redan kväll, dagen har rusat iväg snabbt. Coffy väckte oss i morse 05.13. I vanliga fall drar ju klockradion igång 05.10 så Coffy var snabb att tala om att det var dags att kliva upp. Han bryr sig inte om att det är helg. Allt ska vara som vanligt med matservering och morgonrastning.
Var inte alls särskilt sugen på att gå ut med hundar då men det var bara att kliva upp och bita ihop. Blåsigt och kallt var det också. Försökte somna om en stund men det gick inget vidare.
Micke kom på att vi skulle äta tjäder idag så ett tjäderbröst plockades fram ur frysen. Det var den stora, fina tjädern som han fick skjuta för Konrad sista jaktdagen i höstas.
Till middag skulle det bli grillad lövbiff av tjäder, men först skulle det marineras.
På med Mickes egenhändiga marinadblandning.
Självklart fick han sällskap i köket av två nobskillar när det luktar tjäderkött.
For iväg tidigt in till Matfors för att handla. Utanför ICA såldes det jordgubbar, lång kö och 50 kr/litern.
Vi plockade första skörden av våra egna jordgubbar, intogs till kaffet på eftermiddagen med vaniljglass, granskottsirap och lite mynta. Mums! Första gången vi äter av våra egna jordgubbar på midsommarafton, de brukar inte vara mogna så här tidigt.
Konrad och Coffy övade på “små grodorna”.
Till deras stora besvikelse blev det ingen dans runt någon midsommarstång. För kallt och för stormigt. Skönt att bara vara hemma och ta det lugnt, ingen stress, ingen sill, ingen nubbe.
Bara lite rosé i solen och lite lä från blåsten.
Här grillas det lövbiff av tjäder och halloumiost.
Vi provar pimientos del padron – blev helt besatt.
Midsommarmiddag – sötpotatisstrips, grillad lövbiff av tjäder, rosépepparsås och grillad halloumiost.