Skillnad!

Så här 5 dagar in i februari börjar det redan märkas stor skillnad att dagarna sakta men säkert blir längre. Nu är det faktiskt ljust när vi kommer hem från jobbet. Riktigt kallt var det dock så jag skyndade mig att göra upp eld i vedspisen. När hundarna ätit upp sin mat gick jag in i kammaren och ställde mig vid fönstret. Såg flera spårlöpor i snön precis utanför.
Så typiskt att det ska skutta runt en vessla eller hermelin när man inte är hemma…
Man brukar ju säga “snabb som en vessla” – plötsligt innan jag knappt hann fatta det såg jag ett litet huvud dyka upp vid äppelträdet. Där var den ju, lilla Ville Vessla.
Med blixtens hastighet försvann den upp på gården och in under vår bil men det var helt omöjligt att hinna med och fota. Skyndade mig ut men då hade den försvunnit. Kul att ha en vessla runt huset, misstänker att det är därför vi inte har några möss inne i väggarna.
Bästa vänner just nu men osams lite nu och då.