Mer Norrsken!

Först såg det riktigt jäkla lovande ut. Stjärnklart var det, KP-indexprognosen visade 6 och BZ sydlig. Sen svängde det om. Tänkte först skita i att gå ut men gjorde det i alla fall. Bara den sk norrskensovalen syntes men det var knappt med blotta ögat.
Kameran såg mer grönt.
Kallt var det och jag tänkte “jag skiter i det här” men så började några ljuspelare visa sig ovanför vårt hus.
Den gröna ladyn började en försiktig dans.
Men mer än så här blev det inte. Skulle behövt vara någon annanstans med bättre utsikt. Berget skymmer ju väldigt mycket.
Det fick räcka så här. Fällde i hop kamerastativet och började knalla upp mot huset. Hörde då konstiga ljud nere från skogen. Nästan som morrningar, väldigt mystiskt och spännande. Ett ljud jag aldrig hört förut. Kunde inte avgöra om det kom från någon fågel, uggla eller djur. Märkligt.