Friskvård!

Det skrivs ju ofta mycket om hur frisk man blir av att ha hund men jag vet i tusan om det verkligen stämmer. Känns inte som man blir särskilt frisk av att inte få sova på nätterna.
Nu när det är så ljust så är det många djur som rör sig och det ser ju naturligtvis Coffy som envisas med att ligga i fönstret i kammaren och spana. I morse gick larmet vid 4-snåret.
Bägge hundarna vrålade i högan sky över ett stackars rådjur som gick och betade. Jag höll på att bli tokig, gav upp och satte på kaffe. Att försöka sova vidare var inte att tänka på. Klockan ringer ju ändå 05.10.
Därför var det extra skönt med friskvårdstimmen idag. Proppade i mig Ipren och Alvedon, packade in hundarna i Jeepen och stack iväg.
Det kändes konstigt att det var så varmt. I morse hade vi ju nästan -4 grader och det var helt frostigt. Nu var det +15 grader.
Nyfiken Konrad som tassar på vattnet med ena tassen som en liten katt.
Lilla rödhaken Robin kvittrade så fint i kvällssolen.
Tog en liten vilopaus och spanade på ett storlomspar som simmade en bra bit ut.
Ser inte så roligt ut och Coffy gillar den inte men idag fick han ha nosgrimman eller Halti som det heter på sig. Han blir så fruktansvärt stark när han hamnar i jaktmode.
Coffy och Konrad gillade i alla fall att svalka tassarna lite i vattnet. Ingen av dom gillar att bada.