Skogspromenad!

Konstigt att vädret kan ändra sig så. Igår när vi kom hem från jobbet var det nästan 20 grader varmt. I morse var det mulet, duggregnade och blåste. Kändes inget mysigt alls.
Bestämde oss i alla fall för att städa av lite här hemma. Duschade Konrad igår och Coffy i morse så det är hundhår precis över allt.

Efter lunch och städning tog vi med oss hundarna bort till vårt gamla jaktområde. Vi tänkte försöka hitta igen ett gammalt fiskgjusebo för att se om det användes fortfarande.
På vägen dit såg vi 3 stora, fina orrtuppar som flög in och satte sig någonstans i skogen. Fiskgjuseboet hittade vi aldrig igen, skogen hade vuxit upp och det var ris, sly och omkullfallna träd efter de senaste stormarna så vi gav upp.
Har man två jakthundar är det i princip omöjligt att försöka gå med dom normalt i skogen. De blir alldeles för exalterade och tror att det är jakt på gång trots att varken pejl eller bössa är med, inte har vi på oss jaktkläder heller. Gott om älgspillning var det i alla fall.
Sen fick Micke syn på att det låg ett par fågler i den lilla tjärnen. Han tog över kameran och försökte ta lite bilder från bilen. Vi ville inte kliva ur och skrämma bort dem. Tyckte att vi inte riktigt kände igen arten.
Hemma såg vi sedan att det var smålom när jag gick igenom bilderna. Så kul, smålom har vi aldrig sett tidigare.
En björk var proppfull av sidensvansar men dom var inte lätta att fota genom jeepfönstret.