Lurad!

Tyckte att jag hade planerat allt så bra, Vädret var perfekt och just ingen vind. Nu skulle jav väl äntligen kunna få den perfekta bäverbilden.
Vet sen tidigare spaningar att de oftast brukar dyka upp samma tid så jag var ute i god tid.
Med allt gnag, alla ren-gnagda pinnar och fällda träd kan det omöjligt finnas bara en. Måste ju vara en hel familj men ingen ville visa sig.
Jag väntade och väntade, tiden gick men ingen bäver syntes till. Bara den lilla vattensorken som höll mig sällskap.
När jag inte hade långt kvar hem så dök plötsligt en stor uggla upp och flög ut över ett stort hygge. Var helt övertygad om att det var slagugglan men börjar nu vackla och funderar på om det inte var en jorduggla. Jag blev helt överrumplad och var inte alls beredd med kameran som var inställd på bäverfotografering. Så bilderna ovan var allt jag fick. Klockan var då nästan 21..30 så det började bli lite skumt i kvällsljuset.
En hackspett dök upp och satte sig i en grantopp. Inte särskilt upphetsande. Annars hände ingenting. En massa trastar höll konsert. Kroknade, känd mig trött och bestämde mig för att vända hemåt.