Mors Dag!

Idag är det Mors Dag, ett ganska konstigt påhitt egentligen. Sorgligt för många som inte har kvar sin mamma i livet eller sorgligt på många andra sätt.
Vi har haft riktig värmebölja – när det var som varmast var det nästan + 25 grader. Kändes overkligt och både hundar och människor blir lite trötta. Fjärilarna verkar däremot gilla sol och värme, full fart runt huset.
Sädesärlan satt och kvittrade på en ledning.
Firar mig själv med en bild på skogsviol. Har egentligen styvmorsviol som favoritblomma fast till mors dag brukar jag plocka liljekonvaljer men har inte hittat några utslagna ännu.
Efter middagen skulle Micke gå ut med hundarna, han kom inte långt förrän himlen öppnade sig och det blev världens oväder med störtregn, blixt och åska. Strömmen försvann ett par gånger. Tur nog blev ingen av hundarna rädda men Micke var kall och genomblöt när de kom hem så efter duschen blev det varsin whisky.