Nobsstaty!

På vår husvagnsresa åkte vi genom den lilla kyrkbyn Ljusnedal. Genom byn rinner Ljusnan och Ljusnedal är en del av Funäsfjällen.
Snacka om att vi blev snopna när vi kom farandes och Micke plötsligt tjoar till att han såg en träskulptur av en norrbottenspets och en tjädertupp. Vi stannade hela ekipaget mitt i en nerförsbacken. Var ju helt enkelt bara tvungen att få en bild på konstverket.
Hann inte mer än kliva ur bilen så hörde jag en hund skälla. Aha en nobs, tänkte jag. Hördes ju direkt på skallet. Och mycket rktigt så satt det en stor och ståtlig nobskille där som skällde för fullt på oss. Han hade sällskap av en liten kompis.
Vi kunde tyvärr inte köra in med husvagn och allt för att knacka på men efter lite resarch har vi nu fått veta att nobskillen heter Grenjeholens Evald och han är född 2008.
Å vad jag skulle ville ha ett likadant konstverk hemma på vår gård.