På hemmamark!

Jagade hemma idag med Konrad. Vi for upp på berget ovanför och startade strax före kl 8. Hittade några kantareller direkt medan Konrad for iväg på en sökrunda.
Kändes varmt och kvavt och jag blev grinig ganska direkt. Inte lika kul skog att gå i. Bara trassel och jävelskap och Konrad startade med att springa i väg över 600 meter så jag tappade honom på pejlen men visste att han var utanför jaktområdet.
Såg en lustig jordgrop där det låg skogsfågelfjädrar och en liten bajsklick.
Det mulnade på. Stod och hämtade andan en stund.
Fick syn på ett gäng gärdsmygar, inte lätta att fota med mobilen. Ville inte ha med mig stora kameran ut i skogen.
Full fart på Konrad som sprang nästan 1,9 mil idag.
Alltid fint vid myrkanter.
Lill-spinken – han var inte lätt att få på bild idag.
Hade tagit med mig mat i förhoppningen att han skulle äta men icke. Bara krångel, allt annat går minsann bra att stoppa i sig.
Satt och väntade men det var inte många “kulor” som försvann ner i Konrads mage. Ja ja ingen fågel med hem. 2 finnanden, sen skällde han ju en bra stund över 300 meter bort men jag lyckades aldrig ta mig igenom den förbannande plockepinnskogen för att se vad han skällde på så det räknas ju inte. Ramlade och fick benet under mig så det gjorde jätte ont i knät.
Att jaga med en skällande fågelhund är fasen ingen dans på rosor. Här serveras inget gratis. Ibland är det lika jävligt som en förlossning och man tänker att det här gör jag aldrig om men dagen efter är allt glömt om man är ute i skogen igen.