Ugglefeber!

Idag har det äntligen varit fint väder precis hela dagen. Inte en regndroppe så långt ögat kan nå. Däremot har det blåst mycket och kallt. Frost på backen och is på vattenpölarna. Fick syn på en nötkråka i en av tallarna utanför vårt hus. Den satt still som en kyrktupp trots de hårda vindbyarna.
Har försökt vara ute så mycket som möjligt idag för att insupa solsken och dagsljus. Efter kvällsmaten var jag ut till vedboden för att hämta in ved. Såg att himlen var så ovanligt fin så jag skyndade mig in efter kameran.
Det var inte igår vi såg månen. Inga stjärnor heller för den delen. Bara moln och mörker.
Mitt under min fotosession av himlen fick jag syn på en liten klump i en grantopp nere på lägdan. Mycket riktigt. Där satt ju “lilla sparven”. Blev jätte glad, älskar verkligen den där lilla ugglan. Kunde komma jätte nära utan att den flög.
Vände om för att gå tillbaka upp till huset igen och låta sparvugglan få jaga ifred. Höll nästan på att få spel när jag fick syn på en hökuggla i en av granarna upp vid vårt hus. Ja herre gud vilken ugglefeber jag fick. Hökuggla har vi aldrig sett här hemma.