Söndagsfåglar!

Den snabba lilla trädkryparen dyker upp lite titt som tätt hemma hos oss bland björkarna. Hade aldrig sett trädkrypare förrän vi flyttade ut till Västerbränslan.
Den är så fin men svår att fota eftersom den i princip aldrig sitter still, far fram och tillbaka som ett jehu på björkstammarna. Bästa bilderna hittills även om de inte är bra.
For en sväng ut till havet och Junibosand på förmiddagen. Ett helt gäng med knipor låg och guppade i vattnet. Hanarna verkade redan vara igång med sitt “vårspel” och slängde huvudena bak över ryggen.
Är dålig på sjöfåglar men antar att det är en mås och inte en trut.
​Det här är i alla fall en strömstare vid Stångån, Njurunda. När vi for över den smala lilla bron fick jag se något stort och lurvigt nere på iskanten. Jag skrek att Micke skulle stanna men det kunde han ju inte göra mitt på bron med bilar bakom. Vi körde över, vände. “Det är en bäver” ropade Micke. Han lyckades stanna lite bortanför bron men när jag kom fram var den borta. Fick fota strömstaren i ställen. Har någon slags bäverförbannelse känns det som, lyckas aldrig få någon på bild.