Påskafton!

Det fantastiska vädret fortsätter och det går bara inte att sitta inne och häcka. Mårdjakten är slut så Micke for iväg tidigt för att plocka in järnen i fällorna. En fälla var helt borta, den hade järven tagit. Micke hittade inte igen fällan trots att han gick med snåskor och spårade en bra stund.
Jag tänkte mig först ut en sväng med kameran men hundarna satte igång ett sånt jävulskt liv i hundgården att jag kroknade och vände nere i vår skog och gick hem igen. Coffy vrålade och Konrad ylade. De gillar inte när man går iväg själv och de inte får följa med.
Satte mig i snön på renskinnet istället så då tystnade hundarna.
Medans jag låg i solen och spanade fick jag syn på en stor rovfågel långt borta. Tyvärr för långt bort för att få en bra bild med kameran. Kan därför inte avgöra vilken sort men lurar på att det kan ha varit en örn.
Nöjd kille när han får som han vill och matte vänder hemåt.
Skatorna jobbar för fullt med sitt bobygge.
Känns som dom har bråttom och att de är sent ute. Har inte riktigt koll på när skator brukar häcka.
Provkörde vår skoter för första gången, tur att den har en sk “learning-key”. Jag tyckte det gick fort ändå. Tur att det bara var hemma på lägdan.
Lite smaskens i solskenet innan det var dags att gå in och steka köttbullar. Samtidigt passerade ett plan från Helsingfors, Finland på väg mot JFK, New York. Så roligt med Flightradar-appen.
​Sen blev det påskmiddag med svärmor och Malte men då glömde jag helt bort att ta några bilder.