Gosstund!

Konrad är nog den keligaste hund vi har haft. Han vill helst gosa och kela mesta tiden. Han buffar och puttar antingen med huvudet eller med tassen för att man ska klappa och gosa med honom. Ofta är det mysigt men ibland kan det vara lite påfrestande, speciellt om man kanske vill vara ifred för man håller på med något viktigt och behöver koncentrera sig.
En sak som inte är lika mysigt är att han envisas med att gå och plocka flisor från veden och äta upp. Går nästan inte att undvika spill från veden på vintern när vi eldar i vedspisen och bär in ved hela tiden. Då ska Konrad gå där runt veden och småplocka.
​Coffy, den egensinnige, kan också vara kelig men inte lika ofta och inte på samma sätt som Konrad. I natt hörde jag att han skällde på nedervåningen, förmodligen såg han en räv för när vi kom ner lite senare hade han rivit ner en blomkruka.
Coffy har nog världens högsta tvättljud, särskilt när vi ligger och sover. Får en känsla av att han gör det med flit, extra högt, för att han vill att vi ska vakna och kliva upp. Han kan vara ganska så beräknande den där Coffy-filuren.