Fågelskådningens dag!

Igår var vi superpeppade över Fågelskådningens Dag men i morse kändes det inte lika kul. Sov dåligt i natt. Coffy drog igång vid 4-tiden som vanligt. Orkade inte gå upp. Sov som bäst när Micke hade klivit upp och jag inte fick ligga längre. Tiden sprang iväg, det var meningen att vi skulle fara hemifrån 06.50 för att vara i god tid ute på parkeringen vid Stornäset.
Blev stressigt värre med att hinna med morgonkaffet, rasta hundarna, packa grejer, gå på toa mm mm. Kom inte iväg förrän 07.10 så det blev riktigt bråttom. På andra sidan Alnöbron var det poliskontroll, hade en jäkla tur att vi inte blev stoppade, polisen vinkade in bilen framför oss.
Vid Stornäsets P-plats var det knöfullt med folk, vi blev indelade i grupper om ca 10 pers men efter en stund tröttnade jag och Micke. Vi tyckte att de gick alldeles för långsamt, skulle stanna och lyssna. Traskade på i rask takt ut till fågeltornet men inte så vi något spännande. Vi frös och skyndade oss att äta lite av vår matsäck. Vände sedan tillbaka och det mest spännande jag såg var planet som flög in för landning.
På vägen tillbaka till bilen kom en Storspov flygande.
När vi körde från Stornäset fick jag syn på en fasantupp som spatserade vid sidan av landsvägen. Såg lite extra roligt ut eftersom den hade trafikvett och gick på rätt sida.
Har aldrig sett fasan här upp i Medelpad tidigare men tydligen är det någon som har haft uppfödning ute på Alnö och sedan har några släppts ut, eller hur det nu har gått till.
​Lite kul i alla fall, minns ju alla gånger jag har hoppat högt av fasantuppens hemska läte hemma i Kungsängen. Vicki, min Rhodesian Ridgebacktik jag hade tidigare var fenomenal på att hitta och stöta fasan uppe vid Svea Livgarde.