Från ljus till mörker!

Rystad camping blev en riktig favoritcamping. Så rent och fräscht. Fanns utrymme för diskning, tömning av gråvatten och latrin. Det var visserligen myntduschar men jag hann gott och väl duscha och tvätta håret på en norsk 10-krona. Toa, dusch och kök låg i det lilla röda huset med torvtak.
Vi vacklade hit och dit om vi skulle stanna ännu en natt men bestämde oss för att bryta upp. Lite tråkigt på ett sätt men svårt att avgöra hur lång tid saker och ting tar. Att t ex köra 10-12 mil tar dubbelt så lång tid i Norge mot samma sträcka i Sverige.
Älskar det turkosfärgade vattnet, lukten av saltvatten och tång.
I mitten står vi med vår lilla pluttvagn, till vänster det tyska paret, där killen körde drönare och visade oss en massa fina foton och till vänster står jätte Kaben där det bodde ett trevligt par från Karlskoga.
Morgonen var solig och fin när vi startade.
Men vi hade inte åkt långt förrän molnen tätnade.
Allt kändes genast så mörkt och dystert.
Nästan som att vi var på väg mot Mordor.
Bergen såg mörka och ogästvänliga ut.
Lätt att känna det som att man far igenom ett Sagan om Ringen-landskap.
Temperaturen höll sig stadigt runt ca 10-12 grader.
Otroligt grönt på bergsluttningarna och så läser man om torka och elände hemma. Bönder som får nödslakta, djur som inte får bete, skogsbränder. Känns inte alls bra,