Höstkänsla!

I förra veckan, närmare bestämt onsdag tror jag det var så åskade och blixtrade det jätte mycket på kvällen. När ovädret dragit förbi var det fortfarande varmt ute och ett väldigt märkligt sken.
I fredags förmiddags innan jag skulle fara till Göteborg dök den här jätte röda fågeln upp bland alla mina solrosskott. Har ingen aning om vad det kan vara för fågel, hann heller inte forska närmare eller se om den skulle komma tillbaka eftersom jag var tvungen att fara till flygplatsen.
Igår kväll när jag kom hem från kvällspromenaden med Coffy och stod ute på gården hörde jag tranor, jag började titta mig omkring och efter en stund dök de upp, en hel grupp, ovanför vårt hus. Runt, runt cirklade dom och ropade sitt sorgsna läte. Så konstigt, tycker att det är alldeles för tidigt för dom att flytta redan nu. Känns lika sorgligt varje år tranorna ger sig av.
Då var det desto roligare idag när Nötkråkan “Ralf” dök upp vid fågelmatningen. Hade spanat in och var sugen på nötterna.
Vid fågelbadet har det varit full aktivitet, massor av vilda och badsugna grönfinkar.
​Nötkråkan igen med sin fina dräkt.