Tungt!

Har varit en tungt vecka, varit jätte lessen och inte orkat blogga.
Försökte fota kvällshimlen en dag i början på veckan men tappade sugen att stå ensam ute i mörkret.
Vår bästaste granne Malte har flyttat och det känns så fruktansvärt tomt och ledsamt så det går bara inte att beskriva. Han har känts som en extra pappa/farfar eller vad man nu kan kalla det. Har verkligen bävat för den har dagen men nu har den kommit.
Malte har kommit upp i den åldern att han kände att han inte orkade bo kvar i huset med allt vad det innebar. Han är för frisk och pigg för att få hamna på servicehus eller för att få hemtjänst så det slutade med att han nu har sålt sitt hus.
Men det är ju Malte som har lärt oss allt här på landet, som hundarna älskar och vi tycker jätte mycket om. Malte har t o m lärt oss en massa nya ord. Så nu är det tungt, lite svårt att vara glad och det är nästan så jag vill flytta härifrån.
Hela våren och sommaren har dom varit borta, nötskrikorna. Nu är dom tillbaka med besked. 6-7 st om dagen är ingen ovanlighet och dom skrämmer bort alla andra små fåglar och äter våldsamt med solrosfrön.
I morse hade vi besök av kråkor, 3 stycken tror jag att det var men hann inte se. De flög när jag kom fram till fönstret men en kom tillbaka.
Nötskrikorna bråkar om lite matrester som jag har slängt ut.
Vill inte gärna dela med sig.
Ekorre på språng – full fart hela tiden. De har till och med sprungit upp en gång på gräsmattan.
Idag sams men oftast bråkar dom och jagar iväg varandra.
“Jägaren”
​På förmiddagen var det full fart på sparvhöken, jagade för fullt bland min fågelmatning men tog sig en paus en stund vid fågelbadet.