Gråvädersdag!

Vaknade upp till ett fruktansvärt tråkigt väder, dimma och regn. Inget jaktväder idag heller. Så typiskt när vi tog ledigt. Passade på att täcka vår källa med granris istället. Den måste täckas ordentligt så att inte vattnet fryser. Vi är två fastigheter som får vårt vatten från den här källan. Man skulle nästan kunna tro att det var ett granmonster som gömmer sig i skogen.
Blött, slaskigt och slirigt i skogen. Allt är grått och trist. Det är nu det känns som att man har börjat bestigningen av Mount Everest, vid typ december har man nått baslägret. Mörkret faller nu redan strax efter kl 16 och kvällspromenaden med hundarna måste göras med pannlampa. Avskyr mörker.
Egentligen har vi fastedag på torsdagar men var tvungna att byta till idag på grund av en grej som Micke ska göra i morgon. Polsk rödbetssoppa blev det i kväll, varmt och jätte gott.
Är väldigt svag för böcker, har älskat böcker tror jag i hela mitt liv. Bland det bästa jag visste när jag var liten var att få följa med pappa till biblioteket. Såg att Kepler kommit ut med en ny bok i serien om Joona Linna men jag tror jag väntar tills den finns att köpa som pocket. Har fullt upp med dessa två böcker just nu.
Gråväder = Djurväder. Stämde bra idag också. Minsann dök räven upp på förmiddagen. Men den var svårfotad på grund av dimman, det långa avståndet och alla torra vissna växter. Såg att den letade möss.