Tupp i topp!

Peppade till tusen stack vi iväg tidigt i morse med förhoppningen om att få se massor av orre som vi skulle kunna fota. Hundarna fick förstås inte följa med inte heller några bössor. Vi hade med oss våra gamla orrbulvaner som lite extra lockbete och varsin kamera.
Bulvaner i topp medan vi väntade och väntade och frös…
Det började ljusna och gatljusen nere i Norrhassel släcktes.
Efter låååång väntan steg spänningen när en orrtupp kom flygandes och satte sig i en björktopp ca 200 meter från gömslet. Nästan omöjligt att fota på det avståndet. Vi hörde en annan orre bubbla, tror det var den som sen satte sig i en björn ännu längre från oss. Tyvärr började det blåsa ganska mycket, inga fler orrar dök upp så efter ett par timmar kroknade vi och gav upp. Inte lätt att vilja vara naturfotograf.
På väg från gömslet såg jag en massa järpspillning.
Vackert när solen steg upp och lyste på träden.
Gårdagens middag, tjädergryta med egenodlad potatis och svartvinbärsgelé.
Har för långt att åka till kyrkogården så det fick bli ljus i lyktan hemma i stället. Kungsängens kyrkogården ligger ju liksom över 30 mil härifrån.