En tur till Norra Berget!

Kände mig inte riktigt pigg när jag blev väckt av Coffy i morse, yr i huvudet och nästan lite illamående så det gick lite trögt på förmiddagen. Gick till mig efter att ha vilat en stund efter morgonkaffet, rastat hundarna och ätit lite havregrynsgröt till lunch. Jätte fint väder ute så jag kände att jag ville hitta på något.
Sagt och gjort, vi bestämde oss för att ta med hundarna och åka upp på Norra Stadsberget, sen vidare till svärmor för att lämna tillbaka ett gäng med plastbunkar som julmaten varit i.
Blev ett fotostopp i Norrlindsjö på grund av all den vita frosten i träden. Lustigt eftersom vi inte hade någon frost hemma.
Rimfrost i träd är bland det vackraste jag vet.
Var tvungen att gå fram och titta på fåren. De var läskiga tyckte Konrad och bajsade precis utanför hagen. Skvadern hade fått en tomteluva på huvudet.
Här luktade det spännande tyckte Konrad och var bra sugen att kissa på julbockens ben men det fick han inte för mig.
Coffy ville bra gärna kissa på bockens ben han med men icke, helt onödigt tycker jag.
Koppelstrul som vanligt men nyttigt för killarna att få gå någon annanstans än jämt hemma omkring.
Så blev det lite läskigt igen – när vi kom fram till hagen med getterna. Coffy bryr sig inte men på Konrad åkte raggen på ryggen upp.
Läskiga getter – i Konrads ögon.
Utsikt från Norra Bergets – här ser man Kubals skorstenar. Kubal är Sveriges enda aluminiumsmältverk. För de anställda har det varit en jobbig tid då hotet att stänga Kubal har hängt tungt över dom pga Amerikas sanktioner mot ryska Rusal. Men nu har det löst sig.
För Coffy råder inga betänkligheter, han hoppade rätt upp på stenmuren medan Konrad nöjer sig med att försöka titta över kanten.
Nyfikna nobskillar.
Överstjuktans Coffy – vill gärna vara i centrum. Visst är han en riktigt snygg kille?!
Havet, Kubal, hamnen och nya bostäder.
Ett gammalt kapell.
Sundsvallsbron.
​Norrporten Arena – GIF Sundsvalls hemmaarena.
Utflykten avslutades med fika hos svärmor och ett besök på City Gross så hon fick handla och slapp krångla med färdtjänsten.