Efter stormen Jan!

I ett par dagar har vi gått och gruvat oss för stormen Jan som var på ingång. Klass 1-varning var utfärdad av SMHI.
Vi såg till att ha en massa ved inburen, både till vedspisen och till kaminen i vardagsrummet. Hade även laddat upp ordentligt med mat. Tack och lov blev det aldrig så farligt. Det blåste ordentligt igår men inte värre än vid andra tillfällen. Skönt, minns ju fortfarande stormen Ivar på Lucianatten 2013. Det var fruktansvärt.
Skräpigt ute är det dock, ligger fullt av björkris runtomkring på gården. Lite snö har vi och så isgata på vissa ställen.
En grantopp blåste av nere i vår skog, det var allt som hände.
Konrad slumrar i bäddsoffan i kammaren.
En älgko dök upp här hemma på eftermiddagen.
Skyndande mig efter kameran men hon hade bråttom.
Sudd sudd, typiskt när det händer något spännande.
Tydligen är det Marsipanens dag idag, Jag som älskar marsipan, vilken tur att jag hade lite hemma. Gjorde marsipanbollar som jag rullade i smält choklad. Konrad, den lille gottegrisen blev sugen men av dom får han inte smaka.