Kylslaget!

Det går sakta framåt nu, plötsligt blev det jätte kallt och snösmältningen har stannat upp. Blåser riktigt kalla, nordliga vindar. Naturligtvis tittade solen fram igår när det var arbetsdags. Känns som det alltid är skitväder när det är helg och fint när man jobbar.
Lägdan ner mot vår skog är fortfarande täckt av snö.
Micke var optimistisk och plockade fram grillen för ett par veckor sedan.
Norrskensgruppen på FB spådde norrsken går kväll. Jag traskade ut glad i hågen med kamera, stativ och pannlampa. Tröttnade snabbt när inget hände. Det blåste iskallt och jag var jätte trött.
Hade hoppats på en fin final för snart är det för ljust på kvällarna men jag gav upp. Gick in och kröp i säng. Var inte så sugen att träffa på “Grimbart” i mörkret, han vart ju så ilsk sist och morrade så på mig.
Idag var det som en tjock matta av bofinkar vid fågelmatningen när vi kom hem. Mitt i smeten satt plötsligt 3 steglitsar. Jätte kul, första gången den här säsongen som jag ser dom hos oss.
är jag spanade som mest fick jag syn på något litet och brunt som kilade runt snabbt bland stenarna. Trodde först det var en mus men sen såg jag att det var den lilla järnsparven. Den brukar dyka upp en sväng på vårkanten. Så kul.