Åskväder!

Åskväder är verkligen inte att leka med, det fick vi erfara i tisdags på förmiddagen. Vi vaknade upp till superdimma, jobbade hemifrån när det hördes ett konstigt muller. Jag trodde att det var nytt jordskalv på gång men det visade sig vara åska som drog in.

Vi fick springa ut och rädda alla chiliplantor från att krossas i störtskuren. Det lugnade ner sig men sedan tog åskvädret ny fart och då jäklar blev det inte kul.

Strömmen kom och gick, jag drog ur elkablar och TV-antenn. Trodde att jag hade säkrat upp ordentligt. Men när det kom en smäll som inte var av denna världen och delar från fiberswitchen som satt på väggen i kammaren kom flygande framför mina ögon trodde jag att blixten slagit ner i vårt hus.

Det ringde länge i öronen efteråt och vi blev bra skakis. Konstaterade att blixten inte slagit ner i huset men måste ha gått ner i närheten. Alla huvudsäkringar stack plus några andra säkringar. Tack och lov klarade sig alla våra vitvaror. Men även flera av våra grannar blev drabbade på olika sätt. Åskan har enligt gamla tidningsurklipp slagit ner i vårt hus 1957, är inte så sugen på att få uppleva det.