Fåglar på turen!

På vår tur med hundarna igår hade jag som vanligt med mig kameran. Att vilja vara fågel- och djurfotograf är inte det lättaste. Så fort vi kom in i ett skogsparti hörde jag det spröda ljudet av en kungsfågel. Försökte hitta igen den bland granarna men den lille rackaren ville inte sitta still.
Kungsfågel
Grönsiska
Såg flera stora flockar av siskor – mest grönsiskor som kalasade bland alarna.
Just när vi lämnade Lortsand för att fortsätta mot Telefonviken fick jag syn på en havsörn. Svårfotad – långt avstånd och den seglade snabbt i blåsten.
Huvudlös havsörn
Mäktig fågel
När vi kom hem och parkerade bilen såg jag vår lilla sparvuggla Burr sittandes på ett av sina vanliga jaktplatser. Här har Burr fått syn på något. det visade sig vara en stor och tjock mus med lång svans. Det var knappt att sparvugglan kunde lyfta med musen i klorna. Häftigt att se men jag fick aldrig chansen att fota, var för mycket träd i vägen.
Burr på sin vanliga spaningsplats.