Hydroponisk odling

Nu är jag på gång med hydroponisk odling, dvs. odling i vatten istället för jord.

Jag har skaffat lådor som och borrat 35 mm hål i locken på dem, den här lådan är från Bolist och är på 15 liter Låda jag har två såna lådor.

I hålen ska pluggkorgarna med odlingsmedium sitta, jag har valt de från Nelson garden som passar direkt i korgarna från samma leverantör odlingsplugg. Finns även plugg som är förberedd med frön men jag vill välja själv vad jag vill ha för sorter.

Här är en annan lite mindre låda från Ikea, får se hur den funkar då den kanske släpper igenom lite för mycket ljus så det blir alger i lådan, för det ska man helst inte få. Den fick bara 3 hål. Odlingsplugg och näring som man ska blanda vattnet är också med på bild.

Ikealådan med hydroponisk näring och odlingspluggar.

I badrummet står mini drivhusen med nyplanterade pluggar, jag vill att det ska titta fram rötter ut pluggarna innan jag sätter dem i lådorna.

De kommer skott

Jag har satt två sorters basilika och en salladssort än så länge.

Det här ska bli spännande!

När rötter sticker ut ur pluggarna kommer de hamna i lådorna.