Ingen ordning alls!

Idag har det inte varit någon ordning alls. En död unge på lägdan, en som föll i backen som jag fick gå ut och plocka upp. Första gången någonsin som jag har hållit i en falk. Kändes stort och mäktigt. Den tittade så fint på mig och satt på min hand innan den flög i väg bort till en av smågranarna på lägdan. Där satt den en bra stund och torkade till. Kunde inte ta sig upp när den hamnat nere i det blöta långgräset under holken. Tyvärr satt Micke inne och drack morgonkaffe så det blev ingen bild.
Sen har det varit två ungar på taket ..
plötsligt var det tre ungar uppe på taket.
En ville göra en liten flygtur
Men vart tog hen vägen.
Unge på taket igen
och så var dom två
och jag höll på att få något fel. Kunde knappt jobba, ville springa och kolla och vakta så ingen mer råkade illa ut.
De flyger mellan holken och stora grandungen
Det är bra, i grandungen känns de som att de får skydd
Ville ta lite fler bilder när ungarna satt i grandungen men se det gick inte. Pappa Åke kom farande som ett kanonskott, rakt emot mig och skrek i högan sky. Visade tydligt att han ville ha bort mig. Satte sig i vår stora gran och blängde ilsket. Accepterade det och backade undan.
Får onda ögat av Åke Falk.