Rundtur i Härjedalen!

Vi bestämde oss för att ta en tur bort till Lofsdalen igen men sen inte vända tillbaka som vi gjorde sist utan fortsätta längs väg 311.
En helt fantastiskt vacker natur längs vägen. Stannade till för fika- och kisspaus. Stod och åt en av mina mackor när jag hörde ljudet av klockor. Fick då se en helt renhjord komma travandes längs vägen rätt emot oss.
Så häftigt och mäktigt att se de fina djuren, vi hade redan sett massvis med renar längs vägen. Tyvärr kom det precis bilar så renarna vek av från vägen.
I Högvålen finns, förmodligen, Nordens högst belägna kapell på 835 m.ö.h Det gamla kapellet var i så dåligt skick att det måste rivas. Det nya invigdes 6 januari 2018.
Vackert kapell och vacker kyrkogård.
En vilsen besökare
Högvålen är en by med fast bosättning i Härjedalen, belägen 830 meter över havet. Den nämns ofta som Sveriges högst belägna by.
Högvålen fanns redan under 1700-talet, men väg till orten fick man först under 1920-talet. Under senare tid har där funnits sex till sju bebodda gårdar. Som mest hade byn 100 bofasta, fördelat på 10 gårdar.
Vi stannade till vid Tännfallet
Tittar på hur det forsar
Vägren
Tjusig pjäs
Sädesärla vid Halvfaridammen
Fågel vid Halvfaridammen
Fågelungar vid husvagnen
Väntar på mat
Så var det där med artbestämning. Måste väl vara någon slags sångare.
Hungrig!