Vinterkylans färger!

Det kyliga vintervädret fortsätter och med det fantastiska färger. Månen t ex har lyst så starkt att jag inte har behövt tända pannlampan på morgonpromenaden.
När solen går ner så det blir skådespel på himlen.
Men det gäller att vara snabb med kameran, allt över på bara en kort stund.
Skiftningar
Isande kallt.
Något vi har gott om är sork. Vi hör hur de springer i tak och väggar.
De är ju ganska gulliga MEN ….
För snart 3 veckor sedan blev Micke sjuk och han blev RIKTIGT sjuk, Inte bara sjuk. Vi trodde till en början att han åkt på Covid19 men provet som jag lämnade in på Apoteketgav negativt provsvar. Idioten till läkare på Hälsocentralen bara viftade med handen och avfärdade det hela med “åk hem, drick vatten och ta febernedsättande. Man blir inte så pigg av feberfrossa och hög feber i över en vecka. “Hosta” skrev läkaren i journalanteckningen.
Micke blev inte bättre, ny kontakt med Hälsocentralen och dr Klaus. Massor av prover togs, äntligen fick vi svar. Sorkfeber. Så skönt att äntligen få veta och då förstår jag ju varför inte jag blev sjuk. Sorkfeber smittar inte mellan människor men är nog så allvarligt.
Hur kan Micke ha fått det? Det får vi aldrig något svar på. Vi springer ju bägge 2 ut till vedboden och hämtar in ved. Kanske andades han in smittan när han var in under huset och bytte vattenfilter. Det är lång inkubationstid på sorkfeber.
Nu går det äntligen åt rätt håll även om tröttheten sitter i och kan göra så i flera veckor. Oroliga dagar, inte kul att se någon man älskar så sjuk och inte kunna göra något, inte veta heller om man skulle behöva ringa 112.
Så ett gott råd är att använda munskydd vid vedhantering, stök i vedbod eller andra utrymmen där det kan finnas möss/sork eftersom de i år verkar sprida sorkfeber.