Värmen återvände!

Äntligen lite finväder med sol och värme även om det bara är för en kort stund. Tornfalkshonan satt i holköppningen och gjorde morgontoalett.
Sen snabbt iväg bort till grandungen.
Förmodligen för att få en bytesöverlämning av hanen.
Missade helt inflygningen så jag såg inte om hon hade något byte med sig.
Tror nog att äggen har kläckts eftersom det nu flygs fram och tillbaka till holken hela tiden.
Micke fick jobba länge igår kväll på grund av piloten av införandet av DH-agent. Jag gick ut för att duka till middag. Konrad följde med men la sig under bordet som står ute på trädäcket. Får då se en räv bortanför vårt garage – fort in med Konrad och ut med kameran men räven fortsatte uppöver så bilderna jag tog blev så dåliga att jag raderade alla.
När Micke jobbat klart satte vi oss ute med varsitt glas rosévin och njöt i det sköna vädret. Ledsnade på att Konrad skulle ta sork och äta upp så efter den 3:e surnade jag till och släppte in honom i huset. Då fick vi syn på räven igen, denna gång nere hos Jonas. Såg att den var på väg upp så nu var jag bättre beredd.
Kan inte avgöra kön men vi fick för oss att det kanske är en rävhona som har ungar någonstans. Hen ser mager ut och är mitt i pälsfällningen. Varmt tyckte hen nog också att det var att behöva jaga så tidigt och när det är som varmast.
Tur att Konrad inte var ute.