Dags för falkungeräddning!

Vi var inne i hundgården och höll på med garagerenoveringen. Konrad var nere på lägdan. Slängde ett öga ner mot honom och såg att han höll på med något i en buske. Reagerade på att han inte betedde sig som han brukar när han jagar möss/sork så jag släppte allt jag hade för händer och skyndade mig ner. Anade nämligen oråd. Mina farhågor besannades, första tornfalksungen hade lämnat holken och satt nu inne i höggräset och tryckte. Försökte ta upp ungen med den körde in alla vassa klor i handen på mig. Tog med mig Konrad upp till huset och satte på mig skoterhandskarna.
Årets räddningsmanöver.
Satte ungen på en gren i storgranen men den flög bort till alsnåret där 2 björktrastar blev MYCKET upprörda eftersom dom hade bo precis där. Ja så tokigt det kan bli ibland.
Ser lite skärrad ut.
Några av syskonen följde dramat med spänning.