Tråkigheter!

Fredagen började ändå ganska bra med “fredagsfika” i fin kaffekopp och pepparkakskladdkaka med vispgrädde och lingonsylt.
Kl 13 skulle vi vara på Veterinärhuset med Konrad. Micke tyckte att det var min tur att följa med Konrad in. På något konstigt vis hade jag en oroskänsla att det inte skulle gå bra med ögonlysningen. Först fick Konrad droppar i ögonen så att pupillerna skulle förstoras.
Sen var det bara att vänta och vänta, sen blev det en omgång till med ögondroppar och därefter ännu mer väntan.
Konrad var jätte duktig trots att han inte tyckte det var speciellt roligt. Men sen kom det tråkiga beskedet. Något med näthinnan. Den var för tunn så det var något som inte var OK. En korrekt diagnos kunde inte ställas med utrustningen som finns i Sundsvall. Rekommenderades att göra något som heter ERG i Uppsala. Uppföljning bör göras om ett år för att se om förändringen kvarstår eller försvinner. Blir det värre går det inte att göra något, då slutar det med att Konrad blir blind. Behövde inte betala för undersökningen då de vill låna Konrad till examination på fredag för de som utbildar sig inom området. Känns deppigt och ledsamt och nu blir det ingen parning för Konrad som var planerad sedan länge.
Vi kan inte bara sitta hemma och deppa så fredagkvällen fortsatte med pizzabakning.
Godaste Bussolan. Kommentar från Micke “Sedan jag började köra Sandra Mastios pizzadeg på GOURMETSTÅL så är det problem att äta pizza någon annan stans än hemma. Här i Västerbränslan blir det oftast pizza en dag i veckan, och det är så grymt gott att allt annat bleknar.”