Stompa!

Startar morgonen som vanligt med kaffedrickning i sängen. Bästa stunden på dagen faktiskt. Inte lika kallt idag (-11,1 mot gårdagens -18,8). Efter kaffekopp nr 2 och fröknäcke var det dags för Konrads morgonrunda. Sen bära in ved. Går mycket nu.
Fick feeling häromdagen när jag såg på en på Instagram baka Stompa så när vi var iväg och handlade igår inköptes ingredienser till dagens bak. Är lite ringrostig vad gäller bakning men fick i alla fall ihop en deg.
Perfekt att grädda i pannkakslaggen.
Så vansinnigt gott, ljummen stompa med ett lager Bregott som smälter.

Ingredienser:

5 dl filmjölk
1,5 dl ljus sirap
2 tsk fänkålsfrö
2 tsk hel anis
13 dl rågsikt
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat

Blanda filmjök och sirap. Stöt fänkålsfrö och hel anis i en mortel. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vätskan och knåda samman till en deg. Dela degen i 20 bitar, kavla ut dem till runda kakor och nagga med en gaffel. Stek kakorna på medelvärme, låt brödet svalna på ett brödgaller, går toppen att frysa in.