Operationsdags!

Onsdag 14 december, dags att åka upp till Örnsköldsviks Sjukhus för röntgen och inskrivning. Skulle vara på röntgen kl 10 så vi startade hemifrån vid sju-tiden. Såg flera älgar på vägen upp. -23 grader var det hemma när vi startade. Micke släppte bara av mig vid sjukhusentrén och vände sedan hemåt igen med Konrad. Inskrivningen gick fort, var klar redan kl 11. Tog en fika i cafeterian.
Det finns inget vårdhotell vid Ö-viks sjukhus så man hade bokat rum åt mig på Park Hotell. Ett jätte gulligt litet hotell. Fick hjälp att boka taxi upp till sjukhuset, torsdag morgon. Ska vara uppe på ODA kl 07.15. Passade på att fika i den lilla matsalen på hotellet. Satt sen inne på rummet resten av dagen. Dubbla duschar på Descutan på kvällen och i morgon bitti.
Läkaren på sjukhuset gjorde en pilmarkering på mitt ben.
Taxin kom tidigt på torsdag morgon så jag var i god tid på ODA. Blev omhändertagen ganska så omgående. Fick byta till sjukhuskläder, gå på toaletten och sen rulla in för att få ryggmärgsbedövning. Som vanligt lika obehagligt. Var vaken under hela operationen men fick lugnande så jag nickade till lite nu och då men hörde en massa spikande ljud. Rullade in upp uppvakningen ca 21.50. Där kunde jag efter några timmar ringa hem till Micke.
Efter att bedövningen släppt och jag fått göra ny röntgen av knät rullades jag upp på avdelningen. Fick fönsterplats och dela rum med Anders, född 1938. Tror aldrig nyponsoppa har smakat så gott någon gång.
Fikadags.
Kylbandage – är förvånad över att jag inte har ont.
Middag – sjukhusmat är inte det godaste men jag slevade i mig hela portionen.
Fredag – nya prover, fick gå upp och bort till toa med hjälp av rollator, besök av fysioterapeut, träna på trappgång med kryckor. Träffa läkare mm mm. Helt fantastisk personal. Micke dök upp vid 15.30. Fick åka rullstol ner till apoteket och bilen. Medicinuttaget kostade skjortan. Gick bra att åka hem. Satt på snedden i baksätet.
Ser skapligt ut men blir ganska svullen.
Fortsätter med isbandage och träning 3 ggr om dagen.
Min frukost – Omecat så länge jag tar Naproxen. Förebygger magsår. Laxiriva-pulver – ! påse per dag under tiden jag tar morfin – mot förstoppning. Naproxen 1 tablett mot smärta. Dolcontin 2 tabletter. Långverkande morfin – mot smärta. Alvedon 1 tablett mot smärta. Herre Gud så träligt att måsta äta så mycket tabletter,