Spårsnö!

Finns ju faktiskt några fördelar med snö trots att det känns deppigt just nu. Det blir t ex lite ljusare ute och sen är det ju det här med djurspår. Igår morse när jag gick morgonturen med Konrad såg jag stora tass-spår mitt på vår lilla väg.
Stora och runda = Lodjur.
Fin spårlöpa där man ser tydligt att det är spår efter ett lodjur.
Efter lunch gick vi på granjakt i vår skog medan Micke tog rätt på granen fortsatte jag och Konrad för en längre runda. När vi kom upp till Tronvägen såg jag lodjursspår. Spåren fortsatte över landsvägen, in i skogen till höger om gamla byvägen.
Stora spår mot Konrads små.
Stor tass mot Konrads små tassar.
Det måste helt enkelt vara samma lodjur som sen fortsatt ner mot oss i Västerbränslan. Micke hittade igen spåren uppe vid ödebyggnaderna uppe hos Larsson så min teori att det är samma lodjur stämmer. Tråkigt bara att det inte dök upp när det var ljust ute.
Mötte sen ett rådjur som vi skrämde iväg så det skällde. Fint att kunna gå en sväng i lite dagsljus. Solen visade sig t o m lite kort mellan dimmorna och diset.