Blåst!

Bestämde mig igår kväll att nu minsann skulle jag få den där pangbilden på en bäver. Tog några värktabletter och mina kameraprylar och knallade iväg.
Det var varmt som tusan och jag blev helt svettig men tog det lugnt. Tänkte att jag på vägen kanske skulle få se något spännande djur eller någon fågel men inte, bara en cyklist på “gamla byvägen”.
Hade lite svårt att bestämma mig var jag skulle stå och vänta. Myggor kom det också, i massor. Inte en tanke på att ta med myggmedel.
Men så plötsligt när klockan var strax efter 20 så började vattnet i den lilla bäckfåran röra på sig och det tog inte lång stund förrän bävern kom simmande i full fart. Yes, tänkte jag, nu kommer det att bli helt perfekt och jag kommer att få min pangbild.
Men som sagt, bävrar kan man aldrig lita på. Det blev inte alls som jag trott och planerat. Istället för att fortsätta upp i den första dammen så vände den om och bara försvann. Puts väck och jag fattade ingenting. Förmodligen måste den ha anat oråd och blivit misstänksam. Ingen vind var det men den måste ju nästan ha fått vittring ändå.
Väntade en bra stund och försökte smyga runt lite och kolla men gav upp, gick hem. Skrämde iväg en älg men såg bara rumpan och ett bakben så det var ju inget som gick att fota.
Fick ett nytt dörrpar till min “dörrsamling”.
​Mamma Björktrast ligger på ägg, blir orolig om jag kommer för nära.