En tur till Sidsjön!

Micke och jag var ju bara tvungna att åka in till Sidsjön i kväll för att se om vi kunde hitta igen den där förbaskade mandarinen som dök upp där för några dagar sedan.
Hade fått rapport från en jobbarkompis som gått förbi och fotat den. Sen såg jag även att man hade rapporterat in den i Artportalen idag. Hundarna packades in i bilen och vi for iväg. När vi hade kört en bit såg vi hur dimma började rulla in så det var riktigt ruggigt när vi kom fram. Var ju sol och ganska skönt hemma i Västerbränslan.
Ja men så satt den där, på en sten, i vattnet tillsammans med en massa gräsänder. Mandarinanden såg lite ensam ut där den satt på en sten och putsade sig. Såg ganska tufsig ut också så jag undrar om den håller på att byta dräkt.
Lite gullig är den allt. Kastade ner lite brödbitar som jag hade med mig,
Skrattmåsar fanns det gott om. Bra träningsobjekt att öva fotografering på.
Det ser nästan ut som att den har doppat huvud i choklad.
Fina vingar.
Hade hoppats att jag skulle få se nör den tog en fisk men så blev det inte.
Stilig gräsandsherre som kom nära för att se vad jag var för en mystisk person.
En knipahona dök upp med alla sina små ungar.
Så gulligt det såg ut, har inte sett knipaungar i verkligheten tidigare.
En riktig bunt med små duniga bollar.
Micke fortsatte runt hela Sidsjön så jag fick fota ifred. Går ju inte att ha hundarna bland fåglar, de skäller och gormar i ett och vill ta fåglarna.
Nu har dimman rullat in även hemma hos oss. Ska strax krypa i säng. I morgon bitti ska vi iväg och plocka upp nät. Spännande att se om vi får någon fisk.