Djurväder!

Idag är det ett riktigt djurväder. Dimma och regn. Började redan i natt vid 2-tiden. Vaknade av att Coffy tokskällde. Då var det en stackars räv utanför som nog var sugen på gäddresterna som Micke slängt. Vågade nog inte ta något när Coffy förde sånt oväsen i fönstret.
När vi skulle lägga nät i lördags kväll såg vi 5 storlommar mitt ute på sjön. Försökte fota det ena paret men svårt med så långt avstånd. Storlommen är verkligen en vacker fågel.
Efter nätläggningen stannade vid till hos Agge och Kennet som köpte vår stuga på lite kaffe. Satt och snackade en stund men kunde inte stanna så länge. Hade ju hundarna i Jeepen är där sitter de ihopträngda i samma bur. Innan vi åkte hem for vi en sväng upp på Telkamyravägen och då fick jag syn på en ormvråk i ett gammalt träd. Dimma och duggregn då också.
När jag skulle fixa vatten i hundgården i morse fick jag syn på tranor nere på lägdan. Först såg jag bara en.
Sen visade det sig att det var två stycken som spatserade omkring. Hoppas verkligen inte att de har varit i potatislandet.
Tranor som är bland det bästa och finaste jag vet ska ju tydligen vara riktiga potatistjyvar.
De blev oroliga när de fick syn på mig.
Vips tog de till vingarna och flög iväg någonstans och vi åkte vidare till jobbet.
​Passade på att elda lite pappersskräp när det är blött i gräset.